Ambiental

Ambient e un gen muzical al muzicii electronice ce se bazează pe modulațiile timbrului sunetului. Muzica ambient este adesea caracterizată de o sonoritate de fundal atmosferică, învaluitoare, vizuală și modestă. Rădăcinile muzicii ambient pornesc de la începutul secolului XX. În special, perioada de dinaintea și de după Primul Razboi Mondial a dat naștere la două mișcări importante de artă care au încurajat experimentarea cu diferite forme muzicale (și non-muzicale), în timp ce stilurile de expresie tradiționale, mai convenționale, erau respinse. Aceste mișcări în artă au fost numite futurism și dadaism.

Ulterior curentul a jucat un rol de influență în dezvoltarea muzicală al lui Erik Satie. În crearea formelor timpurii a muzicii ambient de fundal, de la începutul secolului XX, compozitorul francez Erik Satie, a utilizat explorări Dadaiste, muzică pe care a etichetat-o drept „muzica de mobilier” (Musique d’ameublement). El a descris această muzică ca fiind acea muzică, care putea fi folosită în timpul unei cine, mai degrabă pentru a crea o atmosferă de fundal, decât a fi în centrul atenției.

Brian Eno este, în general, acreditat pentru întroducerea sintagmei „Muzica Ambient”, la mijlocul anilor 1970, ce face referire la muzica care, după cum a afirmat, poate să fie atât „ascultată atent în mod activ sau, la fel de ușor sa fie ignorată, în funcție de alegerea ascultătorului”, și care există la „limita dintre melodie și textură”. Eno, care se descrie pe sine însăși ca fiind un „non-muzician”, și-a denumit experimențele sale în sunet mai degrabă drept „tratamente” decât ca spectacole tradiționale. Eno a folosit cuvântul „ambient” pentru a descrie muzica care creează o atmosferă ce pune ascultatorul într-o stare de spirit diferită.

„Muzica Ambient trebuie sa fie în stare să se ajusteze multor nivele de atenție de ascultare fără să impună una în particular, ea trebuie sa fie pe atât de neglijată pe cât e interesantă”.

Orchestra Angel face ca ascultatorul sa intre in starea aceasta de spirit de care vorbea la timpul acela Brian Eno, si sa-i creeze o relaxare si o buna dispozitie.Cauta

Categorii

Calendar

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Orchestra Angel este o formatie de nunta de care aveti nevoie la orice eveniment.