Valeria Arnautu

valeria-arnautuInterpretă a cântecului popular bănățean și jurnalist, și-a dedicat întreaga carieră promovării folclorului românesc pe întreg globul, acolo unde oamenii au dorit și au avut răgazul să îi asculte cîntecul și să îi admire portul.
La vârsta de 16 ani realizează primele înregistrări la Radio România Timișoara acompaniată de orchestra ansambului profesionist „Banatul” – dirijor Gelu Stan. În 1980 se angajează ca solist vocal la ansamblul profesionist „Doina Banatului” din Caransebeș. Acest început plin de entuziasm tineresc a fost continuat de o cariera artistică și jurnalistică pe măsură. Între 1978 și 1988 colaborează cu numeroase ansambluri profesioniste din Reșița, Caransebeș și mai ales București (Ciocârlia, Doina, Cununa Carpaților, Doina Bucureștiului, Călușul, Izvorașul, Banatul, Orchestra Nicolae Bălcescu, Doina Bârzanei, Caransebeșana, Reșițeana, Semenic). Acesta este o perioadă foarte bogată în apariții la televiziune unde lucrează alături de profesioniști ca Tudor Vornicu, Florentina Szatmari, Eugen Gal, Virgil Comșa, Alex Fabian, Theodora Popescu, Gheorghe Palcu, Marin Traian, Elize Stan, Niculina Merceanu.
În 1981 se mută în București pentru un concurs la Ansamblul Rapsodia Română, ansamblu cu care va colabora până în 1988. Cântă alături de artiști deosebiți precum naistul Radu Simion, soliștii Maria Ciobanu, Ion Dolanescu, Maria Cornescu, Irina Loghin, Tiberiu Ceia, Elena Merișoreanu, Ștefania Rareș, Ioana Cristea, Gheorghe Turda, Benone Sinulescu și sub bagheta unor mari dirijori ca Ionel Budișteanu, George Vancu, Paraschiv Oprea, Traian Târcolea, Marin Ghiocel, Ion Albeșteanu. În perioada 1982 – 1989 pe lângă experiența scenică Valeria Arnăutu s-a bucurat de inedita experiență de a cânta în restaurante cu program folcloric, restaurante importante precum Intercontinental, București, Ambasador, Lido, Carul cu bere, Hanul lui Manuc, Național, Bulevard, Athenee Palace, Pescărușul, Moldova.
Participă la numeroase turnee și festivaluri în țări precum Portugalia, Grecia, Austria, Bulgaria, Ungaria, Serbia, Italia, Germania, Franța, Republica Moldova, Iordania, Turcia.
Este invitată în turnee pe continentul nord american în California, Florida, New York alături de Maria Ciobanu și Ionuț Dolănescu iar anul 2006 o găsește la Festivalul României de pe Broadway alături de Maria Ciobanu, George Rotaru, Brândușa Covalciuc, Any Stanciu, Nico și Akcent. Deși licențiată în pedagogie muzicală, din 1998 se apropie tot mai mult de cariera jurnalistică fiind mai întâi redactor muzical, apoi realizator, prezentator, producător și director de programe. A lucrat în presa scrisă, a coordonat realizarea unei enciclopedii culturale românești și a realizat filme documentare cu care a câștigat premii la festivaluri internaționale.


Cauta

Categorii

Calendar

iunie 2024
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Orchestra Angel este o formatie de nunta de care aveti nevoie la orice eveniment.