Dan Ionescu – Curriculum Vitae

  • -

Dan Ionescu – Curriculum Vitae

Tags : 

Numele si pronumele: Ionescu I. Dumitru

Nume de artist: Dan Ionescu

Data şi locul naşterii: 28 februarie 1961, Bucureşti

Mobil: (+40)722 556 508

website:  www.orchestraangel.net/despre-dan-ionescu/

Email: danionescu61@yahoo.com danionescu961@gmail.com
Stare civilă: necăsătorit

Stagiu militar: satisfăcut la Ansamblul ” Ciocârlia” al Ministerului de Interne, ansamblu dirijat de maestrul Constantin Arvinte.

Studii postuniversitare: Master in Arta Muzicala.Studii superioare: Facultatea de Muzica din Bucuresti – Universitatea “Spiru Haret”.
Studii medii: Liceul de muzica „Marin Sorescu” din Craiova si absolvent al Liceului de muzică „George Enescu” Bucureşti.

▪ Dirijor, Solist instrumentist: clarinet, saxofon(sopran, alto, tenor, bariton), instrumente de suflat tradiţionale româneşti(caval, tilincă, ocarină, „danofon”, pai, fluier) si blöckflote.

2023 – 2025

Dirijor al Orchestrei de muzica populara „Cununa Carpatilor” a Centrului National de Arta Tinerimea Romana.

2010 – 2022

▪  Dirijor al Orchestrei de muzica populara „Cununa Carpatilor” a Centrului National de Arta Tinerimea Romana, Dan Ionescu este si Artist Instrumentist(clarinet) la Societatea Romana de Radiodifuziune”Orchestra de Muzica Populara” dirijor Adrian Grigoras.

2007-2010

▪ Director artistic, Dirijor si solist instrumentist la „Orchestra Naţionala de Folclor” a României, a Fundaţiei „Valenţe Umane”. A dirijat, regizat si interpretat spectacole de mare importanta in tara si strainatate cum ar fi: Sala Parlamentului Romaniei pentru Summitul Nato, Festivalul national de Folclor de la Mamaia, Radiodifuziunea Romana, Bruxelles, Lisabona, Nisa s.a.m.d.. A filmat la Televiziunea Naţională (TVR1, TVR2, TVR International), Televiziunea Romania de Maine, Cosmos, Romantica, ProTv, ProTv International, Etno, Favorit…

2004-2007

▪ In acest timp, şi-a desfăşurat activitatea de muzician, component al Big Band-ului „Chris Luca Band”, colaborând cu mari artişti de renume internaţional, pe vasul de croazieră „M.S.Deutschland” al Companiei germane „Peter Deilmann”.

▪ In perioada in care a stat in ţară, a facut parte din HB Orchestra Horia Brenciu, cu care a participat la Festivalul de Muzica Usoara „Mamaia 2006″ si la diferite evenimente in tara.

▪ A cantat la diverse evenimente, programe artistice din Cazino Palas (Casa Vernescu), Hotel Marriott Bucharest, Hotel Intercontinental Bucharest, Clubul Diplomatilor, Hotel Howard Johnson Bucharest, Hotel Majestic Bucharest, Hotel Novotel Bucharest ş.a.m.d.

2002-2004

▪ In aceasta perioadă, Dan Ionescu şi-a desfăşurat activitatea profesională in Tokyo, Yokohama, participând la diferite evenimente foarte importante cum ar fi „Festivalul vinului Boujolai”, concertând la cele mai mari hoteluri cum ar fi: Niko Hotel, Le Meridian Hotel, Rich Hotel s.a.m.d.

1998-2002

▪ Timp de câte 6 luni anual a susţinut diferite concerte în oraşul tipic olandez „Huis Ten Bosch” din Japonia. In perioada in care a stat în ţară, a organizat spectacole si evenimente in diferite hoteluri si restaurante, precum Marriott, Sofitel, Hilton, Intercontinental si alte locaţii in Bucureşti şi în ţară.

1995-1998

▪ A făcut parte din „Big Band-ul Radiodifuziunii Române” dirijor Ionel Tudor, unde a sustinut nenumarate concerte in sala Radio si a acompaniat solişti de mare renume cum ar fi Monica Anghel, Marcel Pavel, Sanda Ladosi, Elena Cârstea ş.a.m.d.

▪ A fost angajat ca solist instrumentist in cadrul orchestrei „Cromatic”, condusa de Marin Petrache Pechea. Tot in aceea i perioada a lucrat la cel de-al doilea album de ș muzică tradițională românească cu Ștefan Bucur Orchestra, alături de instrumentişti cum sunt; Marin Alexandru, Pancirel Constandache, Dumitru Gheorghe, Costel Pandelescu, Virgil Iancu, Marian Mirea sub conducerea lui Ştefan Bucur.

▪ Dan Ionescu a participat alături de cunoscutul naist Gheorghe Zamfir la Festivalul Internaţional „Cerbul de Aur la Braşov -1997.

▪ A efectuat un turneu de mare amploare in S.U.A. si Canada, alături de mari artişti români ca: Horia Moculescu, Horaţiu Mălăele, Gabriel Cotabiţă, Cristina Stamate, Mioara Lincan.

1990-1998

▪ A facut parte din Grupul Folcloric „Ştefan Bucur”, unde a participat la diferite concerte in Franta, Elvetia, Germania, Suedia, Belgia, Norvegia, Austria, U.A.E.(AbuDhabi, Dubai) avându-l ca dirijor pe maestrul Gheorghe Zamfir.

▪ In 1993 apare primul album de muzică populară românească inregistrat direct din concert în Elvetia, alături de Formaţia Artistică „Stefan Bucur”.

1986-1990

▪ Angajat ca solist instrumentist la Ansamblul Artistic „Doina” al Armatei director Sergiu Eremia, a colaborat foarte bine de-a lungul anilor cu Orchestra Simfonica dirijor Sergiu Eremia si Constantin Popovici, Orchestra de Muzica Populara dirijor maestrul Marin Cioaca, Orchestra de Muzica Usoara dirijor Constantin Mihu si Corul „Acapela” dirijor Gheorghe Popescu.

1981-1986

▪ A colaborat cu Ansamblul Tineretului(UTC), concertând in ţară şi străinătate sub conducerea muzicală a dirijorului Gheorghe Popa (Germania, Grecia, Polonia, Cehoslovacia, Rusia).

1980 – 1981

▪ A debutat ca solist instrumentist profesionist, la Orchestra de muzica populara „Doina Ilfovului” avându-l la pupitru pe maestrul Radu Voinescu cu solişti de excepţie ca Maria Ciobanu, Liliana, Ciobanu, Ileana Sărăroiu si alţii.

 


Cauta

Categorii

Calendar

septembrie 2024
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Orchestra Angel este o formatie de nunta de care aveti nevoie la orice eveniment.