Dan Ionescu – Curriculum Vitae

  • -

Dan Ionescu – Curriculum Vitae

Tags : 

Dan Ionescu

Numele si pronumele: Ionescu I. Dumitru

Nume de artist: Dan Ionescu

Data şi locul naşterii: 28 februarie 1961, Bucureşti

Mobil: (+40)722 556 508

website:  www.orchestraangel.net/despre-dan-ionescu/

Email: danionescu61@yahoo.com danionescu@orchestraangel.ro
Stare civilă: necăsătorit

Stagiu militar: satisfăcut la Ansamblul ” Ciocârlia” al Ministerului de Interne, ansamblu dirijat de maestrul Constantin Arvinte.

Studii postuniversitare: Master in Arta Muzicala.

Studii superioare: Facultatea de Muzica din Bucuresti – Universitatea “Spiru Haret”.
Studii medii: Liceul de muzica „Marin Sorescu” din Craiova si absolvent al Liceului de muzică „George Enescu” Bucureşti.

Aptitudini: Solist instrumentist: clarinet, saxofon (sopran, alto, tenor, bariton), instrumente de suflat tradiţionale româneşti (caval, tilincă, ocarină, ”danofon”, pai, fluier) si blöckflüte.

2016 – 2018

Pe langa faptul ca este General Manager la D.I. ART & SHOW, Dan Ionescu este Dirijor la Orchestra Ansamblului „Cununa Carpatilor” a Centrului National de Arta Tinerimea Romana, clarinetist la Societatea Romana de Radiodifuziune “Orchestra de Muzica Populara” si colaborator la Televiziunea Antena 1, emisiunea „Next Star”.

2010 – 2016

– In aceasta perioada, Dan Ionescu este General Manager la D.I.ART & SHOW, clarinetist permanent  la Societatea Romana de Radiodifuziune  “Orchestra de Muzica Populara” si colaborator la Televiziunea Antena 1  emisiunea „Next Star”.

2007 – 2010

– Director artistic, Dirijor si Solist instrumentist la ”Orchestra Naţionala de Folclor” a Românie, a Fundaţiei „Valenţe Umane”. A colaborat cu Televiziunea Naţională (TVR1, TVR2, TVR International), Televiziunea Romania de Maine, Cosmos, Romantica, ProTv, ProTv International, Etno, a participat la Festivalul de Muzica Populara de la Mamaia in 2007 si 2008 ca dirijor si solist intrumentist. A dirijat si concertat in cadrul Summit-ul Nato din 2008 de la Palatul Parlamentului si este General Manager la D.I.ART & SHOW.

2003-2007

– In acest timp, şi-a desfăşurat activitatea de muzician, component al Big Band-ului „Chris Luca Band”, colaborând cu mari artişti de renume internaţional, pe vasul de croazieră ”M.S.Deutschland” al Companiei germane ”Peter Deilmann”. In perioada care a stat in ţară, a colaborat cu diverşi impresari participând la diverse evenimente, programe artistice din Cazino Palas (Casa Vernescu), Hotel Marriott Bucharest, Hotel Intercontinental Bucharest, Clubul Diplomatilor, Hotel Howard Johnson Bucharest, Hotel Majestic Bucharest, Hotel Novotel Bucharest ş.a.m.d.

2002-2003
– În aceasta perioadă, Dan Ionescu şi-a desfăşurat activitatea profesională in Tokyo, Yokohama, participând la diferinte evenimente foarte importante cum ar fi „Festivalul vinului Boujolai”, concertând la cele mai mari hoteluri cum ar fi: Niko Hotel, Le Meridian Hotel, Rich Hotel.

1998-2002
– Timp de câte 8 luni anual a susţinut diferite concerte în oraşul olandez ”Huis Ten Bosch” din Japonia. In timpul a stat în ţară, a organizat spectacole si evenimente in diferite hoteluri si restaurante, precum Marriott, Sofitel, Hilton,
Intercontinental si alte locaţii in Bucureşti şi în ţară.

1995-1998
– A făcut parte din ”Big Band-ul Radiodifuziunii Române”, dirijor Ionel Tudor unde a acompaniat solişti de mare renume cum ar fi Monica Anghel, Marcel Pavel, Sanda Ladosi, Elena Cârstea ş.a.m.d. In tot acest timp a fost angajat ca solist insrumentist in cadrul orchestrei „Cromatic”, condusa de Marin Petrache Pechea. Tot in acelasi timp a lucrat la cel de-al doilea album de muzică populară românească alături de instrumentişti de mare valoare cum sunt: Marin Alexandru, Pancirel Constandache, Dumitru Gheorghe, Costel Pandelescu, Virgil Iancu, Marian Mirea sub conducerea lui Ştefan Bucur.

1996
– A efectuat un turneu de mare amploare in S.U.A. si Canada, alături de mari artişti români ca: Horia Moculescu, Horaţiu Mălăele, Gabriel Cotabiţă, Cristina Stamate, Mioara Lincan. In toamna aceluiasi an a participat alături de cunoscutul naist Gheorghe Zamfir la Festivalul Internaţional „Cerbul de Aur” de la Braşov.

1990-1997
– A facut parte din Orchestra Ştefan Bucur, unde a participat la diferite concerte in Franta, Elvetia, Germania, Suedia, Belgia, Norvegia, Austria, U.A.E. (AbuDhabi Dubai) avândul ca dirijor pe maestrul Gheorghe Zamfir.  In 1993 apare primul album de muzică populară românească inregistrat direct din concert în Elvetia, alături de Orchestra Stefan Bucur.

1986-1990
– Angajat ca solist instrumentist la Ansamblul Artistic „Doina” al Armatei, director Sergiu Eremia, a colaborat foarte bine dea lungul anilor cu Orchestra Simfonica dirijor Sergiu Eremia si Constantin Popovici, Orchestra de
Muzica Populara dirijor maestrul Marin Cioaca, Orchestra de Muzica Usoara dirijor Constantin Mihu si Corul Acapela dirijor Gheorghe Popescu.

1981-1986
– A colaborat cu Ansamblul Tineretului, concertând in ţară şi străinătate sub conducerea muzicală a dirijorului Gheorghe Popa (Germania, Grecia, Polonia, Cehoslovacia, Rusia, China).

1980– 1981

– A debutat ca solist instrumentist profesionist, la Orchestra de muzica populara „Doina Ilfovului” având la pupitru pe maestrul Radu Voinescu cu solişti de excepţie ca Maria Ciobanu, Ileana Sărăroiu si alţii.

– Limbi străine:

– Engleza – bine

– Franceza – bine

– Japoneza – satisfacator


Cauta

Categorii

Calendar

iunie 2024
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Orchestra Angel este o formatie de nunta de care aveti nevoie la orice eveniment.