Alin Suceveanu

alin suceveanuDin frageda pruncie fiind inconjurat de minunata si ametitoarea mireasma a muzicii, a urmat studiile muzicale primare si liceale la Liceul de Arta „Ciprian Porumbescu”, in urbea natala, in cetatea Sucevei, dupa care le-a desavarsit in Bucuresti, urmand Facultatea de Muzica din cadrul Universitatii „Spiru Haret”.
Insa cea mai de valoare scoala a fost cea pe care a urmat-o cu multa sarguinta, daruire si placere, ca membru al Ansamblului de Copii si Tineri „Balada Bucovinei”, unde l-a avut drept mentor pe distinsul dirijor si folclorist, maestrul George Sarbu. Aici, Alin Suceveanu a inmugurit si a crescut un falnic stejar al cantecului bucovinean, aici s-a plamadit ca artist, si tot impreuna cu acest ansamblu a colindat in lung si-n lat lumea, falindu-se cu folclorul nostru.
Un pas mic pentru muzica populara, insa un pas mare pentru artistul Alin Suceveanu, a fost primul sau album „Scumpa floare-i norocu”, reprezentrand si debutul sau in lumea interpretilor de cant traditional, album ce a ajuns in casele iubitorilor de muzica traditionala romaneasca in anul 2004.
Si pentru ca sa aminteasca sieși si lumii de plaiurile natale, si-a luat numele de Alin Suceveanu si a pornit sa picure in inimile oamenilor, prin cantecul sau, cate un strop de fericire.
A colaborator cu Ansamblului Artistic „Ciocarlia” al Ministerului Administratiei si Internelor, Bucuresti (director: Gheorghe Sapunaru / Ionut Sidau / Steliana Sima, dirijor: Marian Alexandru), totodata a participat la numeroase spectacole cu cercul de Muzica Populara al Centrului Cultural al M.A.I., Bucuresti (dirijor: Marius Olmazu) si totodata a fost si Colaborator al Ansamblului „Cununa Carpatilor” al Centrului Cultural „Tinerimea Romana”, Bucuresti (dirijor: Georghe Popa).


Cauta

Categorii

Calendar

iunie 2024
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Orchestra Angel este o formatie de nunta de care aveti nevoie la orice eveniment.