Leeo (Florin Gheorghe)

Dan Ionescu & LeoDesi disparut temporar din peisajul muzical românesc, Leeo(Florin Gheorghe), fondatorul trupei „Colour Mix“, pregateste un material discografic pentru a reveni in atentia publicului si pentru a concura in clasamentele de specialitate.
Debutul lui Leeo a avut loc in anul 1991 la o emisiune-concurs intitulata „O melodie dintr-o suta“ si difuzata la televiziunea româna. Publicul l-a desemnat câstigator a trei editii consecutive si i-a acordat marele premiu la gala finala. „Aveam 16 ani si am avut curajul sa intru intr-o lupta cu mai-marii si greii din muzica româneasca din vremea aceea“, a declarat tânarul artist.
Primul sau material discografic a aparut in anul 1992, piesa „Vino“ fiind cea care a dat numele discului, iar cel de-al doilea album a venit dupa doi ani si a fost intitulat „Iubire sau iluzie“. Piesele celor doua albume au fost incununate de succes la momentul respectiv, fiind promovate atât in turnee prin tara, cât si in strainatate.
In anul 1999, Leeo hotaraste sa renunte la cariera solo pentru a infiinta trupa „Colour Mix“, care timp de doi ani s-a bucurat de reactia pozitiva a publicului, piesa lor de referinta fiind „Lasa-ma sa cred“ cu care a lansat cel de-al treilea album muzical.
Cel mai recent material discografic al sau il reprezinta un album de colinde, iar in prezent lucreaza in studio la urmatorul disc, care va aparea sub numele de scena Leo. Noul disc va contine piese latino cu usoare influente rock, soul, funky, pentru a-i conferi un aspect comercial.
„Urmarim o usoara urma de comercial, ca sa ne putem vinde albumul sau sa ne putem face cunoscuti, dar totodata venim cu profesionalism, cu armonie, cu improvizatie, cu instrumente adevarate. Sa mi se ierte lipsa de modestie, dar tin sa precizez ca eu am peste 2.000 de spectacole sustinute live“, a spus Leo.
Florin Gheorghe, Leeo pentru prieteni, studiaza pianul de la cinci ani, a absolvit Liceul „George Enescu“ din Bucuresti, a luat lectii de muzica usoara, jazz cu Marius Pop si de canto cu Viorela Filip la Scoala populara de Arte, iar apoi a urmat un Conservator particular in Bucuresti, pentru a avea libertatea de a realiza turneele in paralel cu scoala.
Romantic incurabil, interpretul de muzica latino cânta dragostea in versurile sale si condamna muzica electronica: „Ma declar total impotriva muzicii house”. Muzica inseamna melodie. Ar trebui sa facem in asa fel incât publicul sa primeasca prin intermediul undelor radio sau ale televiziunilor muzica de buna calitate, cu versuri frumoase si cu linie melodica destul de accesibila“.


Cauta

Categorii

Calendar

iunie 2024
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Orchestra Angel este o formatie de nunta de care aveti nevoie la orice eveniment.